Vind jij het leuk om met mensen om te gaan en hen een leuke dag te bezorgen in een mooie oud-Hollandse stad? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur en wil je andere mensen daar graag in laten delen?

Spreek je goed Nederlands en misschien ook Duits, Frans of Engels?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Word stadsgids bij Groepswijzer.nl?

Met een rondvaartboot een rondje stad varen en een groep deelnemers verhalen vertellen over wat er langs het water te zien is? Soms een beetje aangedikt, soms wat dramatisch, maar altijd gestoeld op historische feiten. Mensen vangen in de sfeer van weleer.

Een stadsgids doet dat. Bij Groepswijzer.nl kun jij jezelf als stadsgids aanmelden. Wij zeggen: doen!

Soms willen mensen met hun gezelschap fietsen. Op een tandem bijvoorbeeld. Dan ga je toch gewoon lekker met ze mee en hen vanaf de fiets de stad laten zien? Je fietst met elkaar langs de singels, over de kinderhoofdjes in het oude centrum, je geeft gas om een brug over te komen en stapt af en toe af om iets beter te kunnen bekijken.

Krijg je al zin om je aan te melden als stadsgids bij Groepswijzer.nl?

Een stadsgids kent de mooiste plekjes van een stad. Hij/zij weet de mensen te verrassen met verhalen die ze nog niet kennen, hij/zij is niet bang om humor in te zetten en voelt de sfeer van de groep aan.

Dat lijkt allemaal veel, maar wij begeleiden onze gidsen goed. Voor je het weet ben je – net als al onze gidsen – verslingerd aan dit werk.

Ben je gepensioneerd, studeer je een taal of geschiedenis, heb je onderwijservaring, ben je graag actief buiten? Ben je enthousiast geworden door wat je hier leest en denk je: dit gaat over mij? Neem contact met ons op en kom eens een bakkie doen om kennis te maken. Voor iedere rondleiding ontvang je een leuke vergoeding, je wordt betrokken bij alle activiteiten van Prokwadraat Groepswijzer.nl en je wordt uitgenodigd voor onze gezellige gidsenborrel.

O ja, Leiden is onze thuisbasis, maar wij zoeken ook gidsen voor Haarlem, Den Haag, Delft, Dordrecht en andere steden.