Hoeveel soorten chocolade kunt u bedenken? Reep chocolade, chocolademousse, chocoladevla, chocolademelk, chocopinda’s, chocolade kruidnoten, puur, melk en wit….

Chocolade is een lekkernij gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom.  De Azteken kenden cacao al, zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. Chocolade werd in de 16e eeuw naar Sevilla vervoerd, waarbij de Europeanen er suiker aan toevoegden en de chilipeper weglieten. Chocolade was een luxeproduct in die tijd en alleen voor de adel beschikbaar.

De eerste chocoladefabriek verrees pas in 1728 in Engeland en Zwitserse chocolade werd pas in 1819 gemaakt. In 1847 zou de eerste eetbare chocolade gemaakt zijn, door de Britse Quaker familie Fry.
Een Nederlander heeft ook nog invloed gehad op het chocoladeproces; hij ontdekte een manier waarop het vet van de cacaomassa kan worden gescheiden, een techniek die wereldwijd navolging kreeg.

Trek gekregen? Reserveer dan onze Chocoladeworkshop in Leidenhttp://bit.ly/1uYVySO of Dordrecht http://bit.ly/1tvFBhs!