Lucebert schreef in 1959: ‘poëzie is kinderspel’. Over de hele wereld houden dichters zich bezig met poëzie; in hun eigen taal, met hun eigen schrift geven zij uitdrukking aan gedachten, becommentariëren zij de politiek, uiten zij hun liefde voor mens en natuur.

Stel het je eens voor: je hebt een vriend, familielid of collega die een andere taal beheerst dan het Nederlands. Je nodigt hem of haar uit voor een ontdekkingstocht langs de Leidse muurgedichten en ineens sta je voor een muur waar zijn of haar taal prachtig op staat uitgebeeld in woord en beeld. Wij weten uit ervaring dat dit een ontroerend moment zal zijn.

Maar ook zonder internationaal gezelschap zijn de muurgedichten zeer de moeit waard om te bezoeken. In de internationale studentenstad Leiden zijn er meer dan 120 gedichten op de muren te vinden. In alle talen van de wereld en ieder met een geheel eigen opmaak. 


Onze stadsgidsen leiden je langs een reeks van muurgedichten. Laat je vervoeren door de poëzie en verwonder je over de hoeveelheid talen en schriften. En mocht je iemand meenemen die een andere taal beheerst, laat dat ons dan even weten. Onze gids kan daar tijdens de wandeling dan speciale aandacht aan schenken.

Reserveren kan hier: stadswandelingleiden.nl.