Willem Hogendoorn is een van onze ervaren stadsgidsen en kan prachtige verhalen vertellen. Als je met Willem een stadswandeling in Leiden maakt, krijg je het gevoel terug te gaan in de tijd. Met de oude stad als decor waan je je even in de 17e eeuw toen in de wevershuisjes het beroemde Leidse laken werd geweven, waar hofjes gesticht werden door rijkelui die daarmee een plekje in de hemel hoopten te verwerven, waar beroemde schilders hun opleiding kregen en furore maakten met hun kunstwerken, en waar het onrecht met harde hand werd afgestraft

Willem neemt je mee en laat je plekjes in Leiden zien die zelfs voor echte Leienaren nog onbekend zijn. Zijn anekdotes brengen je in vervoering of maken je aan het lachen. Net als al onze stadsgidsen weet Willem zijn rondleidingen aan te passen aan de wensen van de groep; de een wil zoveel mogelijk horen, een ander loopt het liefst door de oude, Middeleeuwse straatjes om te genieten van de sfeer. Dat kan allemaal. Maar het allerleukste is wel om Willem, of een van zijn collega’s, de regie te geven en je te laten leiden.

Om je nieuwsgierigheid extra te prikkelen, schrijft Willem speciaal voor Groepswijzer.nl Willem’s Leidse Weetjes. Daarin verhaalt hij over historische gebeurtenissen in Leiden en deze illustreert hij deze met mooie foto’s. Laat je verder verleiden tot een rondleiding en ga dan naar ‘reserveren’. Willem verwacht je.